Gastenboek
Naam:
E-mail adres:
Wooplaats:
Bericht:
 


-- Kerstin & Björn (Harsefeld) @ Donderdag 10 Augustus 2023 (11:24:55) --
Hallo Douwe,

wir möchten und noch einmal für den wunderschönen und ereignisreichen Tag auf Deinem Segler bedanken.

Wir wünschen Dir weiterhin viel Erfolg und immer eine Handbreit Wasser untern dem Kiel.

Gruß aus Deutschland

Kerstin & Björn
-- Ellen (Barneveld) @ Zondag 23 Oktober 2022 (16:06:17) --
We hebben een super leuke middag op het water gehad. De kinderen werden door Douwe gelijk aan het werk gezet en hij vertrouwt ze het roer om beurten toe. Enthousiast vertelde hij over zijn zelfgebouwde schip. Een gezellige en leuke middag krijg je gegarandeerd bij deze schipper.
-- Huub (Born) @ Vrijdag 19 Augustus 2022 (11:18:34) --
Op zaterdag 13 augustus hebben we deelgenomen aan de palingtocht. Wat een mooie beleving om met een praam, de wind vol in de zeilen, over het water te scheren onder deskundig commentaar van de schipper. Interessante en leuke verhalen verteld door de havenmeester en palingroker en -visser, waarna we ergens op een rustig plekje op het water hebben genoten van een bolletje paling. Goed georganiseerd, prima catering aan boord en leerzame tocht die zeer aan te bevelen is.
-- pia Haarman-Busscher (Goor) @ Zondag 14 Augustus 2022 (12:25:36) --
we hebben op 13 augustus 2022 genoten van de palingtocht. Goed georganiseerd en veel geleerd over zeilen paling. Kortom zeker voor herhaling vatbaar
-- fam. Haarman (Goor) @ Zondag 14 Augustus 2022 (12:24:23) --
We hebben genoten van de palingtocht op 13 augustus. Goed georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar.
-- Gerda () @ Zondag 19 Juni 2022 (12:14:59) --
Afgelopen zondag 2 uren meegevaren met Douwe. Het was onderdeel van een familiemiddag. Erg leuk om zo een paar uurtjes het zeilen te ervaren en van de Friese wateren en natuur te genieten. Ook voor mensen die nog nooit gezeild hebben zeker aan te bevelen. Douwe is een enthousiaste verteller en wie wil mag ook zelf schoten of roer bedienen. Mijn niet-Friese familie was na afloop erg enthousiast en wilden volgend jaar wel weer😉
-- Wil en Hans-Peter Li (Hardinxveld-Giessend) @ Zondag 03 Oktober 2021 (13:01:10) --
Op 19 september 2021 hebben wij met een groep van 24 personen in 2 preamen een zeiltocht van 2 uur gemaakt op de Fluessen. Eigenaar Douwe was op onze pream de schipper en wat een enthousiaste verteller is die man!
Zo werd de achtergrond van de pream uitgelegd en zijn motivatie om dit vaartuig zelf op te bouwen en er met groepen mee te zeilen. Maar ook deed hij mee aan wedstrijden.
Met een zonnetje en een lekkere bries heeft ons hele gezelschap genoten van een zeer geslaagde zeiltocht.
Van harte aanbevolen als u iets speciaals wilt meemaken in Friesland!
-- Michel Jongerius (Eindhoven) @ Vrijdag 06 Augustus 2021 (12:50:47) --
Wat een heerlijke twee uurtjes, meezeilen aan boord van dit unieke schip op uitnodiging van onze zoon en schoondochter. De wind was wat beperkt, maar dit had als groot voordeel dat iedereen op zijn gemak aan alle schipperstaken kon meedoen. De kleinkinderen werden meteen aan het roer gezet. De trots straalde van ze af. Geweldig zoals Douwe alle kinderen erbij betrok en aandacht had voor iedereen aan boord. Echt een aanrader.
-- Kai Uwe Sölken (Möhnesee) @ Maandag 24 Juni 2019 (12:47:58) --
On Sunday the 23.06.19 we sailed a great round from de Kuilart on the „Fluessen“. My daughter Luna and I were allowed to drive this great boat.

That was a lot of fun.

Thanks for the great experience.
-- Annelies Dormans (Barneveld) @ Dinsdag 14 Mei 2019 (21:13:35) --
Zaterdag 11 mei, zijn wij met 8 leden van ons hockeyteam mee gevaren op de Sylpream van Douwe. Als mede-bemanningslid had hij zijn neefje Idzard meegenomen. Leuk Fries, gezellig koppel die we taaltechnisch niet altijd konden volgen :) Wij waren allemaal erg onder de indruk van de prachtige boot en het verhaal erachter. Hoewel de voorspellingen slecht waren, hadden we zon, windkracht 4 en vooral een hoge graad van genieten. Heerlijk was het! Absolute aanrader. Hartelijk dank voor de fijne middag namens Nanette, Dorien, Wilma, Anneloes, Nynke, Jacqueline en Linda van de dinsdagveterinnen MHC Barneveld.
-- Leo Smeets (Simpelveld (Limburg)) @ Vrijdag 10 Augustus 2018 (20:22:24) --
Dinsdag 7 augustus 2018 hebben wij met schipper Douwe en zijn vrouw Maaike en nog 5 volwassenen en 5 kinderen een leuke zeiltocht gemaakt op de Fluessen.
De wind liet ons een beetje in de steek maar het was een geweldige ervaring om met zo'n mooi schip met prachtig zeil te mogen meevaren.
De uitleg op onze vragen door Douwe waren goed.
Annemie en Leo Smeets.
-- Nannette van den Rey (Den Haag) @ Dinsdag 22 Mei 2018 (13:42:06) --
Wij hebben 2e Pinksterdag 2018 geweldig gezeild op de Sylpraem van Douwe. De omstandigheden waren perfect: windkracht 4/5 , zonnig en een geweldige schipper. We hebben genoten en lekker mee mogen helpen( voor wie wilde)het was een TOP middag.
-- Vrienden (heerhugowaard) @ Zondag 14 Mei 2017 (21:12:37) --
Een fijne middag in goed gezelschap! Ontspannen en leuk met een prima schipper ondersteunt door zijn zoon. Aanrader!

Mvg. Fam Bakkum en Fam Schut
-- Hendrik en Ina (Winschoten) @ Zondag 09 April 2017 (16:55:44) --
Wij hadden een geweldige middag met jullie we waren van de camperclub NKC
En het is gewoon een aanrader prachtige tocht over het meer en dan nog even zelf sturen jullie worden bedankt voor de afsluiting van deze weekend jullie mogen trots zijn op jullie praam.

Heel veel dank Hendrik en Ina Katuin
-- Gemeente Emmen (Emmen) @ Maandag 07 November 2016 (12:58:26) --
Wij hadden echt een super dag! We gingen op 8 september en het was 27 graden. We zijn een stukje over het IJsselmeer gezeild erg leuk, door de sluis bij Stavoren en ook nog een rondleiding met gids in Hindelopen. Het eten en drinken op de boot was erg goed geregeld, op de valreep nog 2 fietsen voor collega's die liever niet op de boot gingen, echt heel flexibel.
Allemaal bedankt voor de fijne dag, en wie weet tot volgend jaar.

Groetjes
Namens alle collega's,
Tanja Lore de Jong
-- de Lantsheere (Antwerpen - België) @ Zaterdag 27 Augustus 2016 (10:38:50) --
If I look at the excellent weather forecast for coming week-end, it makes me think about our fabulous experience we had in May with the entire family. Kids, parents and grand-parents enjoyed the day so much!
Douwe and his family prepared a nice trip with the Sylpream as well as a very healthy lunch prepared tailored-made for us! Thank you!
On the island were we had lunch, we fighted again each other with the "boerengolf" competition! Very good fun!
Thank you very much for your good care!
Enjoy the end of the summer!
Sophie
-- Roelof Faber (Koudum) @ Maandag 20 Juni 2016 (17:30:34) --
Zeilen met een sylpream is een belevenis. Onder gunstige omstandigheden, windkracht 4 halve wind, vertrokken wij met kinderen en kleinkinderen richting Fluessen. De zon maakte alles extra feestelijk. De zeilers onder ons konden actief meedoen. De lach van Douwe, gecombineerd met pretoogjes, maakte de zeiltocht heel bijzonder. Op het eerste eiland boerengolf spelen was ook een succes. Dit zal ongetwijfeld een keer herhaald worden.
-- a (a) @ Vrijdag 17 April 2015 (14:28:24) --

-- Magnus Kjellstorp (Sweden) @ Maandag 21 Juli 2014 (20:31:16) --
Thank you Douwe for a great afternoon and evening of sailing on your beautiful boat. it was superb!


Magnus and Anna Kjellstorp
-- Rabobank NWG (Leek) @ Donderdag 03 Juli 2014 (15:05:55) --
Namens het MT Bedrijfsmanagement van Rabobank Noordenveld West Groningen bedankt voor een leerzame, enerverende, zonnige en gezellige dag op de praam! Douwe, je bent een geweldige gastheer en het is mooi om te zien hoe bedreven je bent in het zeilen en ons het nodige bijbrengt op dit vlak. We mochten zelfs aan het roer! Tussen het zeilen door hebben we genoten van een heerlijke picknick in de natuur, een avondmaal bij een goed restaurant en niet te vergeten het kaasplankje op de terugreis! Een hele dag op de praam is goed voor de onderlinge samenwerking. Mooi om te zien hoe een ieder zijn rol pakt tijdens het zeilen. Het was natuurlijk niet alleen werken op de praam;-), de zon nodigde sommigen van ons uit om af en toe even niets te doen.

Douwe, nogmaals bedankt en we komen graag nog eens terug!

Anita van der Velde
Directieassistent MT BM

-- Loes Swaan () @ Zondag 15 Juni 2014 (22:32:26) --
We hebben genoten, alle 10 volwassenen en 9 kinderen van onze "Hemelvaartgroep", verdeeld over een mannenboot en een vrouwenboot. Leuk om mee te helpen met zeilen; fijn om niet alles zelf te moeten doen. Leuk idee, lunch met boerengolf ter afwisseling.
Hartelijk dank!
Loes Swaan
-- Rabobank (Achterhoek-Oost) @ Donderdag 05 Juli 2012 (15:13:46) --
Beste Douwe,

Hartelijk dank voor het geweldige teamuitje van 29 juni jl. Naast een goede schipper ben je ook een geweldige gastheer. We hebben genoten van de mooie tocht, jouw verhalen, de drankjes en de broodjes met verse vis. 's Avonds prima gegeten in Warms. We kijken allemaal terug op een zeer geslaagde dag!

Monique van 't Land
-- Fam. Van Kampen (Burgum) @ Zondag 29 November 2009 (11:57:25) --
Aan Douwe en Sybren-Gosse en iedereen die van plan is om op deze praam te gaan zeilen.

De topper van zuidwest Friesland is een tochtje op de praam van Douwe. Op deze prachtige zelfgebouwde praam is een tochtje over de Friese meren onder vakkundig en professioneel toezicht van een gezellige schipper al gauw een succes. Wij schrijven dit toe aan de volgende pluspunten:

Douwe weet zijn bemanning actief te betrekken in het zeilen, waarbij toch ruimte blijft voor ontspanning voor diegene die dat wenst. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis van het water en het zeilen. Van de waterwegen tot luchtdruk, Douwe weet er een goed verhaal over te vertellen. Daarnaast is de catering tot in de puntjes verzorgd van een borreltje om je op te warmen of een lekkere stevige (zelfgemaakte!) erwtensoep terwijl je tijdelijk aangemeerd in de mooie omgeving van de meren. Voor hen die niet beschikt voor stevige zeebenen kan er met vaste grond onder de voeten een potje boerengolf georganiseerd worden.
Douwe wordt bijgestaan door trouwe scheepsmaat Sybren-Gosse. Ze blijken een goed op elkaar ingespeeld team te zijn. We vermoeden van zijn stevige handdruk dat hij ook wellicht in de toekomst een uitstekende schipper zou kunnen zijn.


Namens de gehele familie willen we jullie nog een keer bedanken voor die geweldige middag vol luxe, spanning en ontspanning. Absoluut een geweldige manier om van Friesland en de zeilsport te genieten.

Fam. Van Kampen
--